Bellen

Verenigde reddingshulp op Nederlandse waterenAltijd bereikbaar via 0880 117117

Onze berg- en sleepdiensten zijn er  als u hulp nodig heeft op het water. Hulp in de breedste zin van het woord. We doen meer dan alleen uw motor van uw kajuitboot, jacht, zeilkotter of speedboot weer draaiende te krijgen of  uw schip lostrekken als u bent vastgelopen. Onze dienstverlening bestaat o.a. uit:

  • Slepen en bergen van alle soorten schepen
  • Bergen van alle soorten schepen
  • Duiken naar problemen onder water
  • Mensen redden en eerste hulp verlenen

Veel voorkomende problemen met schepen op het water zijn:

Maritieme dienstverlening 1: Motorproblemen

Als de motor van uw boot er mee ophoudt bent u stuurloos. U heeft dan geen controle meer over uw boot. Problemen aan de motor ontstaan vaak als het mooie weer aanbreekt. Boten hebben dan een hele tijd stil gestaan waardoor viezigheid in de brandstof de motor verstopt kan maken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u uw motor voor de winterstalling goed laat checken, zodat de filters, toevoerslangen en andere leidingen goed worden nagekeken. De meeste motorproblemen voorkomt u hiermee.

Boten die varen op een accu (dus op elektriciteit) kunnen ook storing geven. Dit kun je laten nakijken door een maritiem specialist.

Maritieme dienstverlening 2: Vast gelopen schepen en boten

Problemen waarbij de hulp van onze maritieme dienstverleners ook nodig is, zijn schepen die vastlopen in ondiep water. Hierdoor kan een schip vaak niet verder of er is schade ontstaan aan het schip. De oorzaak is vaak dat de schipper niet wist dat op de betreffende plek ondiep water was of dat er gen rekening is gehouden met het getij.

Om vastgelopen schepen weer op weg te krijgen, trekken onze sleepdiensten uw boot snel weer recht zodat u uw reis weer kunt hervatten. Als hervatten, bijvoorbeeld vanwege schade aan de romp, niet mogelijk is, zoeken we contact met een partij uit ons maritieme netwerk die uw boot aan land brengt en de schade repareert.

Maritieme dienstverlening 3: Problemen met de schroef

De meeste problemen (in de pleziervaart) met een scheepsschroef ontstaan doordat er een lijn, een stuk touw of een waterplant tussen de bladen van de schroef komt te zitten. Het kan een vishengel zijn van een visser, of bijvoorbeeld een visnet dat is vast komen te zitten tussen de bladen van de schroef. Vaak kunt u als eigenaar of bestuurders van de boot dit probleem niet zelf oplossen. De mensen van onze reddingsdienst kunnen dit wel. Zij duiken naar de schroef van uw boot en kijken wat er aan de hand is. Als het nodig is om uw boot op het droge te zetten, helpen zij u ook daarmee.

Maritieme dienstverlening 4: Roerproblemen

Roerproblemen ontstaan vaak in combinatie met problemen aan de schroef. Ze staan met elkaar in verbinding en hebben dus invloed op elkaar. De meest voorkomende problemen aan een roer zijn inwatering en vorstschade, ruimte op de lagers van het roer, een gebroken roerblad of problemen met het stuurgedrag. Ook met deze schade of problemen helpt het team van Boot in Noord u. Als uw boot naar een specialist moet om geholpen te worden, hebben wij onze contacten hiervoor.

Maritieme dienstverlening 5: Kapot gescheurde zeilen

Heeft u een zeilboot waarvan het zeil kapot is gescheurd, ook dan staan onze mensen voor u klaar. Met een kapot zeil kunt u niet meer de wind bedienen en dus heeft u hulp nodig om weer aan land te komen. Onze sleepdienst sleept u naar de plek van uw keuze en samen bekijken we welke partij uw zeil weer kan repareren.